Evden Çalismak Kimler İçin Uygun ? Avantajlari Dezavantajlari Neler ?

6 Aralık 2017 Çarşamba

Günümüzde home office başka bir deyişle evden çalışmak pek çok şirketin ve bireyin tercihi haline geldi. Pek çok kişiye hitap eden evden çalışmak epeyce avantajlı. Diğer taraftan da bunun iş yaşamına ek olarak daha az randımanlı olacağı söyleniyor. Şimdi aşağıda yazacağım meslek gruplarının dışındaki pek çok meslek de evden çalışılabilir. Ben ilk aklıma gelenleri yazacağım. Yep yeni bir iş kurup da özgürce çalışmak ve büro açmak gibi masrafları üstlenemeyenlere evden çalışmak uygulanabilir ve çok daha az maliyetli bir düşüncedir.



Evden Çalışmak Kimler İçin Uygun

Mimar- mühendis (Her çeşitli proje, tasarı çizimi vb. ) meslek grupları için idealdir.

Ayrıca internet tabanlı işler ( SEO hizmetleri, sosyal medya pazarlama, blog yazarlığı, e-ticaret vb.)

Gazetecilik (röportaj, denetim yazıları, makaleler, gazete tasarımı vb.)

Fotoğrafçılık (Trend fotoğrafçılığı,ürün fotoğrafçılığı vb.)

Reklamcılık Satış, pazarlama (Telefonla ürün satışı, web ten ürün satışı, dropshipping vb.)

Danışmanlık (Şirketlere veya kişilere her çeşitli danışmanlık hizmetleri vb.)

Editörlük (Kitap-dergi-gazete-web sitesi editörlük hizmetleri vb.)

Emlakçılık (emlak danışmanlığı, proje danışmanlığı, home büro emlakçılık hizmetleri vb.)


Evden Çalışmanın Avantajları 

Bence en önemlisi pazartesi sendromu diye bir sorununuz kalmıyor. Sabah ve akşam servisi kaçırma yada işe geç kalma akşam trafiğe takılma stresi bitiyor. Şayet işe arabanız ile gidiyorsanız yakıt gideri sizi düşündürmüyor. İşe gitmek ve eve dönmek için toplu taşıma araçlarını kullanıyorsan yol parası diye bi düşüncede yok. Toplu taşıma araçların da dedikoducu yol ardakaşları da olmayacak :) Evin ile işyerinin arası uzaksa ve yetişmek için kahvaltı yapmadan yola çıkıyorsan böyle bi sorun da kalmadı rahat rahat kahvaltı keyfi yapabilirsin. Ofis deki gibi sürekli çalan telefonlarla uğraşmak zorunda hiç değilsin. Her hangi bir aktivite için izin almanızı gerektirecek hal olduğunda izin almak sorun olmuyor.Çünkü patron sensin :) En önemlisi de bebekli bayanlar için aklı evde çocuğunda değil kendini işine tam olarak vererek çalışabilir.

Evden Çalışmanın Dezavantajları 

İş yada Büro ortamına girdiğinde çalışma masan, iş arkadaşların istemesen de seni çalışmaya teşvik eder. Bu nedenle evden çalıştığın da vakti verimli kontrol edemeyip, günlük yapmanız gereken işi yetiştiremiyebilirsin. Evde çalışırken dilediğin saat de işe başlayıp dilediğin saat işi bırakabilirsin. Ancak bu aralıklarla da olsa bütün zamanını çalışma masasında geçirmen anlamına gelir. Süreyi etkin kullanamayıp denetimini verimli yapamazsan geç saatlere kadar çalışmak kaçınılmaz olacaktır.

Büro da çalışmak ve evde çalışmanın verim seviyesi yararlılığını değişiklik gösterebilir. Evde dikkatini dağıtması muhtemel olan, tv, aile fertleri, misafirleri ve yatağın olduğu için işinize tamamıyla konsantre olamayabilirsin.

Sosyalleşme açısından da büyük dezavantaj. Evde çalıştığın da iş arkadaşların ve çevren istesen de olmayacak ve yalnız evde zaman geçirdiğin sessiz bir hayatın olacak. Çalıştığın işle alakalı bir sıkıntı yaşadığın zamanlar da destek alabileceğin yardım isteyeceğin birileri çevren de olmayacak bu durum sanırım en zor taraflarından biri.

Yukarıda evden çalışmak kimler için uygun , evden çalışmanın avantajları nelerdir, evden çalışmanın dezavantajları nelerdir aklıma gelenleri sizler için yazdım.Düşünüp karar vermek size kalmış...




0 yorum:

Yorum Gönder