Evde Yemek Yaparak Sermayesiz Para Kazanmak

7 Aralık 2017 Perşembe





Ev hanımlarına özel fenomen ek iş imkanlarından biri de evde yemek yapmaktır. Yemek yapmak veya pişirmekten hoşlanan biri gıda işine başlamak hobisiyle kariyerini birleştirmenin en güzel yöntemidir. Fakat asıl olan pişirdiğin yemekleri satmak lezzetli yemekleri yapmaktan daha fazla çaba gerektirir. Evde yemek yapmak işini rayına oturtabilmek adına denetim ve planlama yapmak kaçınılmazdır. Bununla birlikte bunların ötesinde gıda işi ekstra izinler ve üstelik satışlara müsaade verilmeden önce ayrıca gıda denetimini bile gerektirir.

Evde Yemek Yaparak  Nasıl Para Kazanılır ? 


Ne çeşit yemekler yapıp satacağınıza ve yemeklerinizi ne kadar satacağınıza karar vermek ile başlayın. Evlere yemek servisi ve unlu mamuller benzeri gıdayla ilgili sunulabilecek değişik seçenekler bulunmaktadır. Düğün yiyecek-içecek hizmetleri yada cafelere ve esnaflara satabileceğiniz unlu mamuller benzeri niş pazarlara da odaklanabilirsiniz

Evden yöneteceğiniz evde yemek yapma işletmenizin özelliklerini içeren iş tasarısı hazırlayın. Amacınız ne tür yemekler ve kimlere satmak belirleyin. Finans olarak ekipmanların, malzemelerin ve yemeklerin yapılışı için gerekli olan malzemelerin maliyetlerini içermelidir. Aynı zamanda pazarlama ve reklam işleri de işletme masraflarında yer almalıdır.

Kafanız da işletmenizi kurun. Evde yemek yapmak için ekipmanlarınızı ve malzemelerinizi satın alın yada evinizde hali hazırda kullandığınız malzemeler de işinizi bi süre göreceğini düşünüyorsanız bu adımı ilerde yapabilirsiniz . Malzeme ve ekipman alımları ne tarz yemekler yapacağınıza göre değişir. Fakat ne olursa olsun kâseler, pişirme tabakları, çırpıcılar, kaşıklar, ölçme aletleri ve gerekli öbür aletlerin bulunması şarttır. Bu gereçleri ve bununla birlikte yemeklerde kullanılacak ürünleri kendisi şahsi malzemeleriniz den kullanabilirsiniz. Şayet yaptığınız yemekleri işletmelere satacaksanız muhafaza etmek amacı ile paketleme malzemeleri satın almanız gerekebilir. Mesela catering işi yapacaksanız güzel servis tepsileri, kâseler ve öbür gerekli gereçlerden satın almanız kaçınılmazdır. Bu sayede ürünleriniz vatandaşların gözüne ayrıca daha güzel görünecektir.

İşletmenizin pazarlama ve reklam çalışmasını yapın. Yaptığınız ürünlerden örnekler hazırlayın ve fotoğraflarını çekip facebook instagram gibi sosyal medya da yayınlayın. Özel günlerde müşterilerinize özel kampanyalar hazırlayarak işletmenizin pazarlamasını ve reklamını daha etkin yapabilirsiniz. Şayet şekerlemeler ve kurabiyeler yapıyorsanız Sevgililer günü veya Anneler gününe özel tanıtıcı çalışmalar yapabilirsiniz. Şayet catering işi yapacaksanız düğünleri veya nişanları hedefleyen pazarlama çalışmaları yapmalısınız. Hedef kitlenizin takip ettiği alanlarda (facebook grupları sayfaları gibi) reklam ve promosyon çalışmaları yapmayı ihmal etmeyin.


0 yorum:

Yorum Gönder