2017 de En Çok Kazandiran Meslekler

21 Kasım 2017 Salı

Modern hayat fırsatlarla doludur. Kişilerin toplumsal statüsünü artıran meslekler refahın dik düzeylere çıkarılmasına da olanak verir. Senelerden beri iştirak eden ve çoğu bireyin diline pelesenk olmuş  "Bu devirde ya topçu olacaksın ya da popçu."sözü geçerliliğini halen korusa da güncel trendlere yönelik pek çok meslek dalı öne çıkmıştır. Dünyanın en fazla kazandıran mesleklerini sizler için inceledim. Şaşırtıcı durumda olan şu ki dünyanın en fazla kazandıran on mesleğinden sekizi tıp ve cerrahi alanındadır. 2017 senesinin en fazla kazandıran mesleklerine bir göz atalım.



Cerrahlar

Tıp dünyasında kapsam olarak maksimum geliri elde edenler cerrahlardır. Kazançları tüm meslek gruplarını geçmektedir. Belirli tek alanda uzmanlaşmaları ve insan hayatından sorumlu olmaları nedeniyle (bu epeyce önemlidir) en çok kazanan kişiler cerrahlardır. En yüksek gelir 185,850 dolardır.

Ceolar

CEO'lar tüm organizasyonlarda en tepedeki yöneticidir ve şirketin tüm işlerinden sorumludurlar. Sorumluluk seviyelerinden ötürü yüksek maaş alırlar. CEO'lar şirketin idare heyetine ve anapara ortaklarına karşın sorumludur. Bu pozisyon sebeiyle ödenen maksimum para 140,880 dolardır.

Mühendislik Yöneticileri

Mühendislik yöneticilerinin vazifeleri denetim, tasarlama ve imalat aktivitelerini mahaline getirmektir. Zaman ilerledikçe mühendislik yöneticileri tabiat bilimleri yöneticilerini ve bilgi işlem yöneticilerini ciro manasında geçmiştir. Bu alandaki maksimum ciro 140,210 dolardır.

Havayolu Pilotları

Havacılı sektörü her geçtiğimiz gün gelişmekte ve büyümektedir. Yepyeni teknolojilerin tanıtılmasıyla pilotların işleri karma karışık ve teknik duruma gelmiştir. İşte bu sebeple havayolu pilotları tüm yeryüzünde en çok parayı alan kişilerdendir. Kaptan olmak zordur, iyi ilgi ve tecrübe gerektirir. Kaptan olarak kazanılan maksimum ciro 134,090 dolardır.

Diş hekimleri

Modern yeryüzünde diş hekimleri tek sene içinde binlerce TL kazanırlar. İleri düzey diş cerrahlarının uygulanabilir işleri az olsa dahi gelirleri her geçen sene artmaktadır. Bu meslekte kazanılan maksimum ciro 132,660 dolardır.

Avukatlar

Toplumdaki herkesin legal sistemle mutlaka ilişkisi vardır. Rastgele legal problemde insanlara destekçi olacak avukatlar vardır. Günümüzde vatandaşlar yalnızca cinayet ve uygar kanun konularında avukata başvurmazlar bununla birlikte etraf hukuku, telif hakları, fikri haklar vb konularda da yardım alırlar. Avukatlar bize bu gibi konularda destekçi olacak kişilerdir. Avukatlık firmaları gösterişli avukatlarına yüklü paralar öderler. Bu meslekte maksimum para 110,590 dolardır.

Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi

Bu kişilerden şirketin bilgi teknolojilerine dayanan işleriyle ilgilenmeleri beklenir. Bu nedenden ötürü bu bireylerin gelişmiş teknik ve becerilere sahip olmaları gerekir. Pc ve bilgi sistemleri yöneticileri bilgi -işlem kapsamında yeteri kadar gelişmelerin meydana gelmediği vakitlerde programcı ya da bilgi çözümleyici olarak çalışırlardı. Fakat zaman ilerledikçe ve deneyimler kazanıldıkça sistem analistliği ve bilgi işlem yöneticiliği benzeri kilit görevlere gelmeye başladılar. Çağdaş yeryüzünde uluslar arası firmalar bu kişilere yüksek fiyatlar öderler. Vazife tanımları içinde uygulamaların seçimi ve uygunluğu, yazılım geliştirme, internet tasarımı ve şirketin bilgi işlem güvenliği bulunmaktadır. Bu meslekte maksimum ciro 100,100 dolardır.

Pazarlama Müdürü

Pazarlama müdürü çağdaş şirketlerdeki en kilit pozisyonlardan biridir ve dünyadaki en çok kazanan mesleklerden biridir. Pazarlama müdürleri şirketin pazarlama taktiklerini uygulamaktan sorumlulu durumda olan olan kişilerdir. Pazarlama müdürlerinden halkla ilişkiler faaliyetlerinin yürütülmesi, işletmenin geliştirilmesi ve büyümesi, basın ve firma ürünlerinin tanıtım faaliyetleriyle ilgilenmesi beklenir. Günümüzde pazarlama müdürü geliri 100,020 dolardır.



0 yorum:

Yorum Gönder